×

Het verhaal van Solemaids

Per’s enige doel

Ik werk al meer dan 20 jaar als fysiotherapeut. Mijn specialisatiegebied is letsel aan de voet en het onderbeen. Ik heb dus aardig wat voeten gezien en behandeld.

Mijn interesse in hielpijn – en specifiek de ziekte van Sever Schinz – begon tijdens mijn eerste jaren in de kliniek. Het viel me op dat het aantal patiënten met hielpijn dat naar mij werd doorverwezen met de jaren toenam. De meesten van hen waren jonge kinderen en tieners, tussen de leeftijden 8 en 14.

Wat deze kinderen in gemeen hadden was dat ze allemaal veel bewogen. De meeste van hen sporten – gymnastiek, voetbal, handbal, atletiek – meerdere keren per week. Sommigen waren zelfs geselecteerd als jong talent.

Bankzitten

Maar toen deze kinderen in de kliniek verschenen met hun ouders, was hun activiteit tijdelijk stilgezet en waren ze gefrustreerd.

Ik ben zelf een sporter geweest, dus ik weet hoe het is om een blessure te hebben. Hoe het voelt om je passie te moeten pauzeren en te kijken vanaf de bank terwijl de rest van het team doorgaat en het naar hun zin heeft.

De juiste oplossing vinden

Vastberaden om deze kinderen weer aan het sporten te krijgen, ging ik de markt afzoeken voor inlegzolen en probeerde ik verschillende modellen op hen uit. Geen van deze modellen bleek hen echter de effectieve en consistente pijnverzachting te bieden die ze nodig hadden.

Ik besefte dat als ik deze kinderen de oplossing wilde bieden die ze nodig hadden, ik hem zelf zou moeten uitvinden.

Na maanden testen, verschillende materialen uitproberen en het niveau van de verhoging verfijnen, had ik eindelijk een binnenzool die precies de juiste verhoging bood die de druk van de hiel wegnam.

Het assortiment van Solemaids uitbreiden

Deze oprichter-verhalen eindigen meestal met ‘en de rest is geschiedenis’. Dat is niet het geval voor Solemaids. We zijn pas net begonnen.

Inlegzolen specifiek voor kinderen met de ziekte van Sever Schinz ontwerpen heeft ons de ervaring en expertise gegeven om ons assortiment uit te breiden. We bieden ook design-inlegzolen tegen andere vormen van voetpijn, zoals metatarsalgie (voorvoetpijn), hielsporen en achillespeesontsteking, waardoor kinderen en volwassenen met deze klachten actief kunnen blijven.

Cookies